Επίσημος προσκεκλημένος του Δ. Κύθνου ο Μπατίστα

2016-05-12 18:19

Στην Κύθνο τις ημέρες του Πάσχα, ως επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου Κύθνου και του Αθλητικού Συλλόγου Κύθνου παραβρέθηκε ο διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Ντανιέλ Μπατίστα.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα είναι παλαίμαχος διεθνής με την Ελλάδα ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1964 στο Πράσινο Ακρωτήριο, ο οποίος αγωνιζόταν στην επίθεση. Είχε την πορτογαλική υπηκοότητα και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας απέκτησε διαδοχικά την ολλανδική και την ελληνική.

Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τα χρώματα του Εθνικού Πειραιώς και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους για το εντυπωσιακό και εκρηκτικό στυλ παιχνιδιού του. Το 1989 τον απέκτησε η ΑΕΚ όπου ξεχώρισε για την υψηλή τεχνική του και με την οποία κατέκτησε 1 πρωτάθλημα (1991-1992). Με τη λήξη εκείνης της περιόδου μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Το 1995 επέστρεψε στην ΑΕΚ έως το 1999, οπότε και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης. Στην Εθνική Ελλάδας ο Ντανιέλ Μπατίστα με την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας αποτέλεσε αμέσως μέλος της Εθνικής Ελλάδας. Στις 12 Οκτωβρίου 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα γαλανόλευκα χρώματα, συμμετέχοντας συνολικά σε 14 αγώνες και σκοράροντας 2 φορές. Είναι ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Ντανιέλ είναι επικεφαλής της "Daniel Batista Academy" η οποία είναι από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και βρίσκεται στο νησί μας στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στο νησί και στήριξης της δράσης "KYTHNOS SUMMER ACTIONS" η οποία υποστηρίζεται από το Δήμο Κύθνου , θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και αφορά την επίσκεψη ακαδημιών ποδοσφαίρου στο νησί.

Το απόγευμα ο Ντανιέλ Μπατίστα παρακολούθησε την προπόνηση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους νέους Κυθνιώτες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν την χαρά να δουν από κοντά έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η φιλοξενία του Ντανιέλ και της οικογένειας του αγκαλιάστηκε από όλη την κυθνιώτικη κοινωνία, συγκεκριμένα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες:

  • ΖΑΝΤΕ FERRIES
  • KAΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε.

Το ξενοδοχείο : KYTHNOSBAY

Τα εστιατόρια :

  • ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ
  • ΑΡΑΠΗΣ
  • ΜΕΣΣΑΡΙΑ
  • ΝΤΕΤΖΗΣ
  • ΟΣΤΡΙΑ
  • GUARDIERO