Η συστατική επιστολή που είχε στείλει στη Red Bull ο Ντανιέλ για τον Μητσοπουλο

2015-06-04 14:17

Ποιός είναι όμως ο Παναγιώτης Μητσόπουλος και τί λέει ο Μπατίστα για τον Μητσόπουλο...

«Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2001. Απ’την ηλικία των 5 μέχρι των 9 ακολούθησε μαθήματα καράτε και κολύμβησης.

Στην ηλικία των 6 κέρδισε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στα 8 του άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δοκιμάστηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπάθησε να του αποσπάσει την υπογραφή συμβολαίου.

Η ποιότητά του προσέλκυσε και άλλες ομάδες. Όπως ΑΕΚ, Ολυμπιακός, αλλά και ευρωπαϊκές.

Ο Παναγιώτης είναι ένας πανέξυπνος παίκτης, με ταχύτητα σκέψης και ικανότητα αντίληψης. Μπορεί να διαβάσει την επόμενη φάση στο παιχνίδι και τον χώρο που πρέπει να καλύψει. Είναι προικισμένος με διάθεση για μάχη και νίκη.

Είναι από φυσικού του ηγέτης της ομάδας, κάτι που αντικατοπτρίζεται απ’τον τρόπο που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Δεν φοβάται να πάρει ευθύνες», γράφει μεταξύ άλλων ο Μπατίστα.«Ο Μητσόπουλος έχει φοβερά τεχνικά χαρακτηριστικά (κοντρόλ και πάσα ακριβείας), δημιουργεί ευκαιρίες, έχει πολύ καλή ντρίμπλα, δεν φοβάται να σουτάρει, αλλά δεν είναι ατομιστής.

Έχει ομαδικό πνεύμα, δίνοντας πολλές ασίστ», συμπληρώνει. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνολική περιγραφή του παίκτη απ’τον Ντανιέλο. «Ειναι ένας ολοκληρωμένος μέσος που φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας του και καταστρέφει αυτό της αντιπάλου.

Ακολουθεί πιστά την τακτική. Είναι αρχηγός μέσα στο γήπεδο. Είναι αριστεροπόδαρος αλλά χρησιμοποιεί και το δεξί, το οποίο χρειάζεται αν το βελτιώσει στον τομέα της ντρίπλας και στο σουτάρισμα.Έχει σπουδαία μυική δομή και εκρηκτικότητα. Διαθέτει πολύ καλά σωματικά χαρακτηριστικά για την ηλικία του. Δεν έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό», γράφει.

Τα στατιστικά πραγματικά εντυπωσιάζουν

Έχει 80-90 επαφές με την μπάλα σε κάθε παιχνίδι, το 75% εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

-Στο παιχνίδι 64% παίζει αριστερά και 36% δεξιά.

-Τρέχει 10-12 χλμ σε κάθε ματς με 19-21 σπριντ. Η υψηλότερη ταχύτητα που έχει μετρηθεί είναι ότι τρέχει με 26,7 χλμ την ώρα στο ματς.

-Σκοράρει 0,9 γκολ ανά παιχνίδι, έχει 3,7 τελειώματα και 6,4 ασίστς, 9,3 κλεψίματα.

Ο Μπατίστα στη συστατική του επιστολή καταλήγει: «Θα παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο».