Προ-πονητικό γεύμα για υψηλές αποδόσεις

2015-04-11 21:36

Η εμμονή στη διατήρηση του σωματικού βάρους, είτε η έλλειψη χρόνου είναι παράγοντες, που απωθούν τους περισσότερους από το να φάνε πριν την προπόνηση. Η λήψη τροφής είναι σημαντική προτού ξεκινήσουν οι εξαντλητικοί ρυθμοί της εκγύμνασης, καθώς τροφοδοτεί τις «δεξαμενές» ενέργειας του οργανισμού και εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοσή του.
Τρώγοντας ένα σνακ, ένα μικρό γεύμα με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και πίνοντας μισό λίτρο νερό πριν την έναρξη της προπόνησης, πετυχαίνετε τον εφοδιασμό των αποθηκών γλυκογόνου με ενέργεια, προλαβαίνετε τη βλάβη στους μυϊκούς ιστούς, σταθεροποιείτε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και ενυδατώνετε ικανοποιητικά τον οργανισμό σας.
Έτσι είστε έτοιμοι για μια αποτελεσματική γυμναστική!
Ένα σχέδιο διατροφής συνιστά την κατανάλωση σνακ ή ροφημάτων, όπως ο φρουτοχυμός, τα αθλητικά ποτά, οι ενεργειακές μπάρες και τα φρούτα που χαρακτηρίζονται από υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως ο ανανάς, οι μπανάνες και το βερίκοκο, 30 λεπτά πριν τη γυμναστική.
Οι απλοί υδατάνθρακες, που περιέχουν, απορροφούνται και καίγονται γρήγορα από τον οργανισμό, προσφέροντας ενέργεια.Εναλλακτική επιλογή αποτελεί ένα μικρό γεύμα 45 λεπτά-1 ώρα πριν αρχίσει η προπόνηση.
Μην το παρακάνετε στην ποσότητα του φαγητού, καθώς όσο πιο μεγάλο είναι η μερίδα τόσο πιο πολλή ώρα χρειάζεται να χωνευτεί και θα σας κρατήσει περισσότερο χρόνο μακριά από οποιαδήποτε άσκηση.
Ένα διατροφικά ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και επαρκείς θερμίδες, τουλάχιστον διπλάσιες απ΄ αυτές που θα κάψετε, θα ενισχύσει τη σωματική αντοχή σας και θα σας γεμίσει ενέργεια.
Διαλέξτε ανάμεσα σε γεύματα όπως το γιαούρτι με δημητριακά, το ψωμί ολικής άλεσης με μέλι ή τυρί και τα πρωτεϊνούχα ροφήματα με βρώμη, νερό και φρούτα της προτίμησής σας.
Γεμίστε το σώμα σας με «καύσιμα» ενέργειας, ακολουθώντας μια προσεγμένη διατροφή πριν την προπόνηση, για βέλτιστη εκγύμναση και ταχεία ανάκαμψη του οργανισμού σας.
 
inshape.com.cy