Ξεκίνησε με επιτυχία το Διήμερο Προπονητικό camp με τον Ντανιέλ Μπατίστα

2015-04-17 23:15

            Διήμερο Προπονητικό camp με τον Ντανιέλ Μπατίστα

Με επιτυχία άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη στο γήπεδο Μισιρίων στο Ρέθυμνο, το Διήμερο Προπονητικό camp που διοργανώνει η Ρεθυμνιώτικη εταιρεία ECOEVENTS, με τον Ντανιέλ Μπατίστα και το επιτελείο του.

Η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης περιελάμβανε την πρώτη επαφή και τις πρώτες προπονήσεις για τα 27 μικρά παιδιά γεννηθέντες από το 2000 ως το 2006 που συμμετέχουν στο Διήμερο Προπονητικό camp. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές ήταν εξαιρετικές, συμμετέχοντας με ευχαρίστηση στο απαιτητικό πρόγραμμα που είχαν εκπονήσει ο Ντανιέλ Μπατίστα και οι συνεργάτες του Γιώργος Μεντής (προπονητής), Κώστας Κουράτος (Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Marketing των Ακαδημιών Μπατίστα).

Οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές επιδόθηκαν σε εκπαίδευση ατομικής τεχνικής σε ολιγομελή group και εν συνεχεία θα αξιολογηθούν από τους άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές της εκδήλωσης.

Η διοργάνωση του Διήμερου Προπονητικού Camp με τον Ντανιέλ Μπατίστα, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου. Σύνθημα των διοργανωτών είναι το «Έλα και εσύ να δοκιμάσεις την τεχνική σου κατάρτιση και να αξιολογήσεις τις ικανότητες σου».

 

Διήμερο Προπονητικό camp με τον Ντανιέλ Μπατίστα

Η συνέντευξη τύπου του Διήμερου Προπονητικού Camp

Στην ανάπαυλα των δύο σημερινών περιόδων του Διήμερου Προπονητικού Camp της ECOEVENTS, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο café Living-room, στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Στον κατάμεστο χώρο που φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, με τον Β’ Αντιπρόεδρο της ΕΠΣΡ Γιάννη Γαζανό. Φυσικά στον χώρο βρέθηκαν όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης, οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι γονείς τους, που ενημερώθηκαν λεπτομερέστερα από τον Ντανιέλ Μπατίστα για τους στόχους του Camp.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ECOEVENTS, που διοργανώνει το Διήμερο Προπονητικό Camp, Παντελής Σταυρουλάκης (μαζί με τον Ντίνο Φραγκάκο), ο οποίος καλωσόρισε όλους που συμμετέχουν στην εκδήλωση. «Εκ μέρους της ECOEVENTS, του κ. Ντανιέλ Μπατίστα και των συνεργατών του σας καλωσορίζουμε στην εκδήλωση μας, η οποία πραγματοποιείται για το Ρέθυμνο και τα παιδιά μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξελίξουν τις αθλητικές ικανότητες τους. Εδώ να σημειώσω πως επουδενί δεν λέμε πως οι προπονητές και οι ομάδες στο Ρέθυμνο δεν κάνουν καλό έργο. Αντιθέτως κάνουν άριστο έργο, αλλά προσωπικότητες και επαγγελματίες σαν αυτή του Ντανιέλ Μπατίστα θεωρούμε πως με τις γνώσεις τους, βοηθούν να εξελιχθεί αυτό το έργο. Θέλουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον ακόμη και σε μηνιαία βάση.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς και τους προπονητές όλων των ομάδων που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους. Επίσης ευχαριστούμε τον Άρη Ρεθύμνου για την στήριξη του στην διοργάνωση, με την παραχώρηση εγκαταστάσεων, τον Δήμο Ρεθύμνου και την ΕΠΣ Ρεθύμνου που είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή», τόνισε ο κ. Σταυρουλάκης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος μίλησε για το επίπεδο του Camp, αλλά και για τους στόχους που υπάρχουν από τέτοιου είδους διοργανώσεις και την σημασία που έχουν για την βελτίωση και εξέλιξη των μικρών ποδοσφαιριστών.

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Παντελή και Ντίνο για την πρόσκληση τους να έρθουμε στο Ρέθυμνο και την ιδέα τους να κάνουμε επίδειξη της δουλειάς μας. Εγώ και οι συνεργάτες μου, το δεχτήκαμε με χαρά γιατί πιστεύω πολύ πως στο ξεκίνημα της καριέρας του κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό να βελτιώνεται για να γίνει καλύτερος στη συνέχεια. Έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερες εμπειρίες επισκεπτόμενος χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Πορτογαλία, προσπαθώ να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να αισθάνονται τυχερά, που έχουν ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν. Πράγμα που δεν συνέβαινε όταν ξεκινούσα εγώ την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Τα παιδιά και εδώ στο Ρέθυμνο έχουν αρκετό ταλέντο, όμως στην Ελλάδα δεν δουλεύουμε σωστά για να βελτιώνονται τα παιδιά να μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, να δουλεύουν στην τεχνική γιατί χωρίς αυτή, δεν μπορεί κανείς να παίξει ποδόσφαιρο.

Έχουμε εξειδικευτεί εγώ και ο συνεργάτης μου, Γιώργος Μεντής και προσπαθούμε να δώσουμε το καλύτερο σε κάθε παιδί, για να μπορεί να ενταχθεί σε ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Το κομμάτι της τεχνικής για ένα ποδοσφαιριστή είναι κάτι πολύ σημαντικό και εγώ πιστεύω πολύ σε αυτό. Το μυστικό είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά… Θέλει χρόνια προσπάθεια. Στην αρχή είναι δύσκολο, αλλά δουλεύοντας από όσο μικρότερη ηλικία γίνεται, ένας ποδοσφαιριστής θα είναι συνεχώς καλύτερος. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια και επαναλήψεις. Εδώ να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και να ξέρουν πως εμείς δεν το βλέπουμε από οικονομικής πλευράς. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε και θέλουμε όσο το δυνατόν να βοηθάμε τα παιδιά που έχουμε μαζί μας, για να φτάσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δημιούργημα δικό μου και του Γιώργου (σ.σ. Μεντής) είναι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Γερμανία και θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο. Ο Μητσόπουλος. Κρατείστε το όνομα του… Τέλος, αφού ευχαριστήσω και πάλι τους γονείς, να τους παροτρύνω να έχουν υπομονή και επιμονή, ωθώντας τα παιδιά τους αρχικά να βλέπουν το ποδόσφαιρο ως χόμπι και διασκέδαση και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν, με ταλέντο και πολύ δουλειά».

Διήμερο Προπονητικό camp με τον Ντανιέλ Μπατίστα

Σεμινάριο διατροφής

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της επίσημης συνέντευξης τύπου του ECOEVENTS Διήμερο Προπονητικό Camp, οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει μίνι ημερίδα και σεμινάριο διατροφής στα μικρά παιδιά και στους γονείς τους. Για το πολύ σημαντικό αυτό κομμάτι για την εξέλιξη, ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, ομιλήτρια ήταν η διατροφολόγος-διαιτολόγος Μαρίνα Κυριακοπούλου.

 

Πηγή