Εσωτερικός Κανονισμός

Γενικά Θέματα

 

Με τον παρόντα κανονισμό ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών και κηδεμόνων της  Aκαδημίας  Ποδοσφαίρου "BATISTA ACADEMY" με την Διεύθυνση της Ακαδημίας και τους Υπεύθυνους Προπονητές. Η διεύθυνση του τμήματος εκπαιδευομένων ποδοσφαιριστών έχει την ευθύνη λειτουργίας των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας που έχουν οργανωθεί και συγκροτηθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

Όλοι οι κηδεμόνες και εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη των τμημάτων υποδομής οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς την Διεύθυνση της Ακαδημίας  Ποδοσφαίρου "BATISTA ACADEMY", τους προπονητές, τους υπαλλήλους, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους. Οφείλουν να επιδεικνύουν την απαραίτητη ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, υπακοή στις εντολές της διεύθυνσης του τμήματος και της τεχνικής ηγεσίας.

 

Για τους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων (σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανωμένη μεταφορά με ευθύνη της ομάδας), ο αθλητής πρέπει να συνοδεύεται από τον γονέα του η κάποιον άλλο κηδεμόνα ,ο οποίος και θα φέρει την ευθύνη της μεταφοράς του.

 

Ποδοσφαιριστές που εκδηλώνουν φαινόμενα βίας, ενισχύουν τη βία, τον χουλιγκανισμό, την επιθετικότητα, τον κοινωνικό και φυλετικό ρατσισμό, τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και γενικά ότι ευτελίζει την ανθρώπινη υπόσταση δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα.

 

Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στα μέλη της διοίκησης, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους υπάλληλους και τους φιλάθλους. Αντίστοιχα τον ίδιο σεβασμό οφείλουν να επιδεικνύουν τα μέλη της διοίκησης, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι υπάλληλοι και ο φίλαθλος κόσμος προς τους εκπαιδευόμενους ποδοσφαιριστές.

 

Υποχρεώσεις Ποδοσφαιριστών

Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές υποχρεούνται:

Να συμμετέχουν σε όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο προπονητής και να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα, εφ” όσον κληθούν από τον προπονητή. Καμία άλλη προπόνηση δεν επιτρέπεται χωρίς την έγκριση των υπεύθυνων προπονητών.

 

Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις είκοσι λεπτά (20" )πριν την καθορισμένη ώρα.

 

Να φροντίζουν να είναι συνεπής στην ώρα προσέλευσης τους στα παιχνίδια, στις αποστολές και γενικά σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας που καλούνται να παρευρίσκονται

 

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των παιχνιδιών, απαγορεύεται στους ποδοσφαιριστές να φορούν οτιδήποτε είναι επικίνδυνο να προκαλέσεις τραυματισμούς(αλυσίδα, ρολόι, δαχτυλίδι κλπ).

 

Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να περιφέρεται στους αγωνιστικούς χώρους και στους χώρους προπόνησης να καπνίζει και να συνομιλεί στο κινητό τηλέφωνο.

 

Όταν συμμετέχουν στην αποστολή της ομάδας είναι απαραίτητο να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά, να ακολουθούν επαρκώς το πρόγραμμα της αποστολής και να υπακούουν χωρίς σχόλια στις οδηγίες και υποδείξεις των προπονητών.

 

Να ανταποκρίνονται  στο πρόγραμμα προπόνησης και να υπακούουν στις οδηγίες και εντολές του προπονητή κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

 

Απαγορεύονται κατηγορηματικά οι εκνευρισμοί, οι φωνές, οι βρισιές, το αντιαθλητικό παιχνίδι, η ανταπόδοση χτυπημάτων, οι διαμαρτυρίες και τα σχόλια προς τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους τόσο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

 

Τέλος, να πειθαρχούν και να εφαρμόζουν τους κανόνες του fair-play.

 

Όταν τραυματίζονται ή ασθενούν πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον προπονητή τους και να ακολουθούν τη θεραπεία που θα υποδείξει ο ιατρός ή/ και ο φυσιοθεραπευτής.

 

Να φέρουν κατά τις προπονήσεις, τους φιλικούς & επίσημους αγώνες, αυστηρά και μόνο το αθλητικό υλικό της "ΒΑTISTA ACADEMY".

 

Πειθαρχικά παραπτώματα του αθλητή τα οποία γίνονται κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων μπορεί να οδηγήσουν σε μερική η και ολική αποβολή του αθλητή από την Ακαδημία.

 

Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους, αλλά και την καθαριότητα των υλικών που χρησιμοποιούν.

 

Κάθε αθλητής, σε κάθε προπόνηση ή αγώνα της ομάδας, είναι υποχρεωμένος να φορά αποκλειστικά και μόνο τα αθλητικά ρούχα της ομάδας.

 

Να επιδεικνύουν ανάλογη συμπεριφορά βάση της αγωνιστικής και γενικότερης φιλοσοφίας της ομάδας.

 

Είναι θεμιτό στους ποδοσφαιριστές να καθοδηγούν σωστά, να παρακινούν και να ενθαρρύνουν συμπαίκτες τους στην προπόνηση και στο παιχνίδι προς όφελος της ομάδας.

 

Οφείλουν να φροντίζουν τη διατροφή και την ξεκούραση τους ώστε να ανταπεξέρχονται στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

 

Υποχρεώσεις Κηδεμόνων

Είναι αυτονόητο πως ο γονιός/κηδεμόνας που εντάσσει το παιδί του στο τμήμα εκπαίδευσης/ανάπτυξης και βελτίωσης νεαρών ποδοσφαιριστών της ακαδημίας ποδοσφαίρου  "BATISTA ACADEMY" έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και συμφωνεί με τη φιλοσοφία, τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της. Η συνεργασία με τους γονείς- κηδεμόνες είναι απαραίτητη καθώς και η ενημέρωση τους σε θέματα που τους αφορούν επιβεβλημένη.

Οι κηδεμόνες υποχρεούνται:

Να φροντίζουν για την άφιξη των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο 20 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης.

 

Μέτα το πέρας των προπονήσεων και σε περίπτωση μη δυνατότητας του κηδεμόνα να παραλάβει τον ποδοσφαιριστή, κατ’ ιδίαν, οφείλει: α) Να ενημερώσει άμεσα τη γραμματεία, β) Να ορίσει νέο συνοδό ονομαστικά στην Γραμματεία.

 

Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων και των συνοδών  τους στα αποδυτήρια και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Δεν θα πρέπει να μιλούν κατά την διάρκεια της προπόνησης στο παιδί τους, διότι έτσι παρεμποδίζουν το έργο του προπονητή, ενώ παράλληλα δεν αναπτύσσεται η αυτονομία και η ανεξαρτησία των παιδιών και γενικά κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά προς κάθε κατεύθυνση.

 

Να δείξουν εμπιστοσύνη και να σέβονται τον προπονητή και να μην του ασκούν κριτική. Με αυτόν τον τρόπο διδάσκουν στα παιδιά τους τον σεβασμό και δεν τα επηρεάζουν αρνητικά.

 

Να δημιουργήσουν ένα κλίμα θετικής επικοινωνίας, επισκεπτόμενοι τακτικά την Ακαδημία, με το να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της Ακαδημίας .

 

Να συνεργαστούν με τον προπονητή, στην περίπτωση που αυτός θελήσει να συλλέξει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού. Είναι φυσικό, ότι η εντύπωση που σχηματίζει για τους ποδοσφαιριστές δεν θα είναι τόσο ακριβής, εάν στηριχθεί μόνο στην επαφή που έχει μαζί τους κατά την διάρκεια της προπόνησης.

 

Σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής δε θα έρθει σε κάποια προπόνηση θα πρέπει να έχει ενημερωθεί ο προπονητής του.

 

Να τακτοποιούν εγκαίρως τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης ή καθολικής αμέλειας, δεν θα γίνετε δεκτός ο αθλητής στις προπονήσεις, τους αγώνες αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα της ομάδας, μέχρι και την τακτοποίηση τους, ενώ σε επαναλαμβανόμενη μη τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων θα αποβάλλεται οριστικά από την Ακαδημία.

 

Υποχρεώσεις προπονητών

Οι προπονητές υποχρεούνται:

Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις τριάντα λεπτά (30» )πριν την καθορισμένη ώρα και να ετοιμάζουν το χώρο προπόνησης αφού ενημερώσουν-ενημερωθούν από τη γραμματεία .

 

Να φροντίζουν να είναι συνεπής στην ώρα προσέλευσης τους στα παιχνίδια, στις αποστολές και γενικά σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας που καλούνται να παρευρίσκονται.

 

Όταν τραυματίζετε ένας αθλητής πρέπει να ενημερώνουν αμέσως την Γραμματεία της ακαδημίας και να παρακολουθούν τη θεραπεία-αποθεραπεία που θα υποδείξει ο ιατρός ή/ και ο φυσιοθεραπευτής έχοντας προσωπική επαφή με τον αθλητή, με πλήρη ενημέρωση της γραμματείας και του προπονητή.

 

Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους, την καθαριότητα των υλικών που χρησιμοποιούν όπως και την επαναφορά αυτών στην αρχική τους θέση, πράγμα το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη συνεργασία μας.

 

Να φέρουν κατά τις προπονήσεις, τους φιλικούς και επίσημους αγώνες, το αθλητικό υλικό της "ΒΑTISTA ACADEMY".

 

Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να περιφέρεται στους αγωνιστικούς χώρους και στους χώρους προπόνησης να καπνίζει.

 

Απαγορεύονται κατηγορηματικά οι βρισιές, οι διαμαρτυρίες και τα σχόλια προς τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους τόσο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

 

Να επιδεικνύουν ανάλογη συμπεριφορά βάση της αγωνιστικής και γενικότερης φιλοσοφίας της ομάδας

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΩΣ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΑ:

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ!

 ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ

 ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ(ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ)

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ!!!

Πίσω