Τεχνικός Διευθυντής

Daniel Batista Lima

Ένας καλλιτέχνης των γηπέδων...
Ξεχώρισε και αγαπήθηκε για το αρχοντικό στυλ που αγωνιζόταν και ίσως ο όρος "αρχοντικό στυλ" να είναι και λίγος για να μπορέσει κάποιος να περιγράψει αυτό το ποδοσφαιρικό φαινόμενο που ακόμα κι αν δεν ήσουν οπαδός της ομάδας που έπαιζε.χαιρόσουν να τον βλέπεις.

Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν το εγκαταλείπεις, λένε οι γνώστες και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Ντανιέλ Μπατίστα.

Ο παλαίμαχος σήμερα ποδοσφαιριστής γεννήθηκε Capo Verde (Πράσινο Ακρωτήρι), πρώην αποικία της Πορτογαλίας. Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στη Β’ ομάδα της Feyenoord. Το 1983 πήγε στην Exelsior, ομάδα Α’ κατηγορίας Ολλανδίας, όπου έμεινε ένα χρόνο. Ο Ντανιέλ αγωνιζόταν στην επίθεση. Το καλοκαίρι του 1986 αρχίζει η καριέρα του στην Ελλάδα. Πρώτη ομάδα ο Εθνικός Πειραιώς, 1986 – 1989.

Οι φίλαθλοι της ομάδας τον ξεχώρισαν για το στυλ του παιχνιδιού του. Το 1989 τον απέκτησε η ΑΕΚ στην οποία ξεχώρισε για την υψηλή τεχνική του. Το 1992 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό με τον οποίο έπαιξε για τρία χρόνια. Το 1995 επέστρεψε στην ΑΕΚ μέχρι το 1999 οπότε και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης.
Εκτός αυτών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, 16 φορές  ο μόνος ξένος παίκτης που φόρεσε το εθνόσημο.

Πέτυχε συνολικά 136 γκολ (πρωτάθλημα – κύπελλο) και 18 γκολ στα κύπελλα Ευρώπης. Κέρδισε 1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα.

Από το 2002 ως και σήμερα είναι επαγγελματίας προπονητής, κάτοχος διπλώματος UEFA A.

Έχει αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα Νέων και τις ακαδημίες της Νίκης Βόλου και επίσης είναι Διευθυντής Προγράμματος Ατομικής Τεχνικής ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους αθλητές της ακαδημίας της Α.Ε.Κ και στα 5 αθλητικά κέντρα στην Αττική (ΜΕΝΙΔΙ – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΓΕΡΑΚΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ), καθώς και σε αθλητές όλων των ηλικιών από άλλους συλλόγους, εκτός ακαδημίας Α.Ε.Κ, που επιζητούν την αγωνιστική βελτίωση της τεχνικής τους κατάρτισης, επιδεξιότητας και προσαρμογής στις αγωνιστικές συνθήκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

 Π

Πίσω